Two Paddocks Pinot Noir

Two Paddocks Pinot Noir, 2019

Rött vin, Rött vin · Central Otago, Nya Zeeland

Det finns kändisvin och det finns kändisvin. Skådespelaren Sam Neill – känd från filmer som Ivanhoe och Jurassic Park – driver med familj och vänner fyra framgångsrika ekologiska vingårdar under namnet Two Paddocks på södra Nya Zeeland. Vinhuset har uppmärksammats världen över för sina ambitiösa pinot noir-viner som tydligt speglar sitt ursprung med inflytande av terroir, läge och klimat.
Druvorna skördas för hand. 54% avstjälkas och får kallmacerera i sju dagar för att extrahera färg och aromer. Musten får jäsa med inhemsk jäst och får sedan ligga ytterligare fem dagar med skalkontakt innan det förs över till ekfat.
Den 1 februari var det premiär för Two Paddocks i Sverige när en begränsad volym av två viner släpptes i Systembolagets beställningssortiment.

319 kr

Smakbeskrivning

Two Paddocks Pinot Noir har en rik doft med röda bär, kryddor och örter. Elegant Pinot Noir i flirtig stil.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 76478
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13%
Passar till Eleganta rätter med fågel och fisk.
Druvor pinot noir 100%
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner, Rött vin
Ursprung Central Otago, Nya Zeeland
Producent Two paddocks
Importeras av Wine Affair Scandinavia AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre