Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva

Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva, 2014

Rött vin ·

Cabernetdruvorna började skördas den 10 oktober och tempranillodruvorna den 25 september. Vinet jästes i temperaturkontrollerade ståltankar, vid 28-29 C, under 7-8 dagar samt macererade med skalen i två veckor. Vinet har lagrats på franska ekfat, varav 30% nya, i 12 månader.

Rik och sensuell doft med druvtypiska aromer med noter av röda och blåa bär. Här finns också gröna kaffebönor, lakrits och en klassisk vanilj- och läderton. I munnen är smaken rik och fyllig med silkiga, välstrukturerade tanniner.

99 kr

Smakbeskrivning

Fruktig, något utvecklad smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, mörka körsbär, lakrits och tobak.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 12697
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Passar till Till rätter av lamm- eller nötkött.
Druvor cabernet sauvignon 85%, tempranillo 15%
Sockerhalt <3 g/l
Kategori och smaktyp Rött vin
Ursprung
Producent Miguel Torres
Importeras av The Wine and Spirits Collective Sweden AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre