The Golden Stallion

The Golden Stallion, 2016

Rött vin · Jumilla, Spanien

Familjeägda Bodegas Juan Gil har gjort vin i mer än hundra år. The Golden Stallion är ett nytt vin från firman, av ekologiskt odlade druvor från 800 meters höjd. Namnet kommer från den pampiga andalusiska hästen, och får symbolisera detta kraftfulla röda vin av monastrelldruvan. Vinet har lagrats en tid på en blandning av franska och amerikanska ekfat, vilket givit ett smakrikt vin med aromer av mörka bär, viol, lakrits, fat och vilda kryddörter.

Vid köp av 3 flaskor levereras vinet i fin trälåda i limiterad upplaga.

99 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 71745
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 15%
Passar till Smakrika kötträtter, vilt och svamppasta.
Druvor Monastrell
Kategori och smaktyp Rött vin, fruktigt och smakrikt
Ekologiskt Ja
Ursprung Jumilla, Spanien
Producent Bodegas Juan Gil
Importeras av Vinunic AB

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre