Taurasi

Taurasi, 2009

Rött vin · Kampanien, Italien

Campania hör till Italiens allra mest spännande vinområden, där druvsort­erna ofta har antika anor. Vinmakandet är desto mer dagsfärskt och resultatet är en veritabel smaksensation: fullmatat och potent rödtjut i ovanligt läcker, kärnfull och fruktmättad, kompro­misslös stil. Ett suveränt matvin till mörkt kött, höstens grytor, svamp och lagrad ost.

152 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 6282
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Passar till Smakrika kötträtter
Druvor Aglianico
Kategori och smaktyp Rött vin, stramt och nyanserat
Ursprung Kampanien, Italien
Producent Feudi di San Gregorio
Importeras av Spendrups

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre