Taittinger Brut Réserve

Taittinger Brut Réserve

Champagne · Champagne, Frankrike, Frankrike

Fantastisk kvalitet och personliga champagner har gjort Champagne Taittinger till ett av de mest omtyckta champagnehusen i Sverige. Taittingers bubblor finns ofta i glasen när det är något att fira, inte minst på Nobelbanketten.

Taittinger Brut Reserve tillverkas på chardonnay, pinot noir och pinot meunier som skördas från över 35 olika vingårdar. Den höga andelen chardonnay (40%) och minst tre års källarlagring formar en unik non vintage champagne med rik komplexitet, stor elegans och slående fräschör. Det här är en torr champagne i stram och elegant stil. Doft och smak är personlig och nyanserad med läckra toner av mogen citrus, nybakad brioche och finstämd mineralitet. Taittinger Brut Reserve förgyller alla goda stunder. Champagnen serveras vackert till eleganta tilltugg så som exempelvis löjrom, ostron och krispigt grönt – men även något så okomplicerat som lättsaltade potatischips är en fin matchning! Och varför inte även presentera Taittinger som måltidens huvudnummer – tillsammans med finstämda rätter av fisk och skaldjur.

Artikelnr 7422 gäller även för halvflaska, 37,5 cl. Pris: 249 kr.

439 kr

Smakbeskrivning

Toner av mogen citrus, nybakad brioche och finstämd mineralitet

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 7422
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12%
Passar till Som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.
Kategori och smaktyp Champagne
Ursprung Champagne, Frankrike, Frankrike
Producent Taittinger

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre