Soalheiro Alvarinho

Soalheiro Alvarinho, 2018

Vitt vin · Portugal

Vinhuset Soalheiro är pionjär när det gäller att producera druvrent vin på druvsorten alvarinho från Vinho Verde. Deras viner har kommit att bli ett internationellt riktmärke
för kvalitet och karaktär för druvsorten alvarinho. Soalheiro Alvarinho 2018 vann guld i den prestigefyllda tävlingen Mundus Vini och när Portugals främsta vintidskrift, Revista de Vinhos, nyligen firade sitt 30-årsjubileum utsågs Soalheiro till ”Brand of the Year 2019”.

135 kr

Smakbeskrivning

passionsfrukt, persikor, citrus och mineraltoner

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 74935
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5%
Passar till Aperitif eller med rätter av fisk och skaldjur.
Kategori och smaktyp Vitt vin
Ursprung Portugal
Producent Soalheiro

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre