Siquilia Nero d'Avola

Siquilia Nero d'Avola, 2018

Rött vin · Sicilien, Italien

Siquilia Nero d´Avola är en spännande ekologisk nyhet från Sicilien. Ett smakrikt vin för dig som vill ha karaktär, djup och kraft, dessutom till mycket bra pris. Odlingen sker på hög höjd med låga skördeuttag. Detta har, tillsammans med toppåret 2018 års varma dagar och svala nätter, gett vinet en karaktär utöver det vanliga. Här finns härlig fruktighet av körsbär och björnbär som tillsammans med kryddiga toner ger ett exceptionellt uttrycksfullt vin med hög ambition och stil. Servera Siquilia till smakrika pastarätter, hembakad pizza med mozzarella och tomater, eller bara som det är i ett stort vinglas för att njuta av Siciliens smaker och dofter.

89 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 79863
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Passar till Smakrika pastarätter, hembakad pizza med mozzarella och tomater, eller bara som det är.
Druvor Nero d'Avola
Sockerhalt 5 gram/liter
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ekologiskt Ja
Ursprung Sicilien, Italien
Producent Cantine Ermes Soc. Coop Agr.
Importeras av Urban Wines

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre