Ronepasso Rosso Organico

Ronepasso Rosso Organico

Rött vin · Italien

Nyheten Ronepasso Rosso Organico i 1-liters butelj är ett ungdomligt och fruktigt vin med generösa inslag av torkad frukt och fat. Syran är imponerande balanserad och tanninerna mjuka. För att garantera en jämn och hög kvalitet kommer druvorna till detta vin från noggrant utvalda odlare runt om i Italien. Vinet är gjort på både lokala druvsorter som Corvina, Montepulciano och Sangiovese samt internationella druvsorter som Cabernet Sauvignon och Merlot.

69 kr

Smakbeskrivning

Fyllig och fruktig med inslag av fat, blåbär, slånbär och vanilj

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 73091
Förpackning Flaska 1000ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till till rätter av rött kött, ljusare kött, kyckling, pasta, pizza och lagrad ost
Kategori och smaktyp Rött vin
Ursprung Italien
Producent Oenoforos
Importeras av Oenoforos

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre