Rioja Bikaña Reserva

Rioja Bikaña Reserva, 2013

Rött vin · Rioja, Spanien

Rioja Bikaña Reserva från topproducenten La Rioja Alta är ett fylligt, smakrikt, komplext och moget vin med tydlig fatkaraktär. Det uppvisar aromer av mörka plommon, körsbär, örter och torkad frukt. Vinet är till 100 %  gjort av Spaniens främsta kvalitetsdruva, tempranillo och har lagrats på ekfat i två år. Ek är central för åldrandet av La Rioja Altas viner, därför tillverkar man egna fat som är hantverksmässigt gjorda. Varje fat i vinkällaren övervakas individuellt och med stor omsorg. Servera vinet vid 16-18°C .

99 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 70877
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Smakrika lamm-, nöt- och vilträtter
Druvor Tempranillo
Sockerhalt 1,3 gram/liter
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ursprung Rioja, Spanien
Producent La Rioja Alta
Importeras av Winepartners Nordic AB

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre