Ricossa Barbaresco Organic

Ricossa Barbaresco Organic, 2017

Rött vin · Italien, Piemonte

Barbaresco är den mest eleganta versionen av ett nebbiolovin i Piemonte. De ekologiska druvorna du hittar i Ricossa Barbaresco växer i kalkrik jordmån där mineraliteten kompletterar de röda bärtonerna utmärkt. Barbaresco DOCG åldras i tre år varav ett år sker på franska ekfat och de återstående två på ståltankar. Vinet är drickfärdigt nu men går även bra att lagra i ytterligare 10-15 år för den som vill.

159 kr

Smakbeskrivning

Intensiv, välbalanserad och sammetslen med toner av röda bär, mogna hallon, körsbär, viol, kanel, lakrits, te och mineral. Eftersmaken är lång och komplex.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 78143
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Passar till Smakrika svamprätter, färsk pasta och klassik italiensk mat som vildsvinragù.
Kategori och smaktyp Rött vin
Ekologiskt Ja
Ursprung Italien, Piemonte
Producent
Importeras av Lively Wines

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre