Prugneto Sangiovese Superiore

Prugneto Sangiovese Superiore, 2015

Rött vin · Emilia-Romagna, Italien

En timmes resa söderut från Bologna ligger Poderi dal Nespoli som ägs av familjen Ravaioli, och som producerar vinet Prugneto Sangiovese Superiore. Namnet Prugneto kommer från vingårdsläget med samma namn, den första vingården som familjen Ravaioli anlade. Det är ett härligt vin gjort av 100 procent sangiovese, en av Italiens mest populära druvor. Det bjuder på fruktig doft med viss kryddighet och fina fattoner. Vinet är välbalanserat med smak av mörka körsbär och skogshallon, med mjuka tanniner och finstämd, lätt strävhet. En bit nötkött, en härlig pasta, lite ostar eller en hemlagad pizza blir en perfekt kombination.

99 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 2313
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till En bit nötkött, en härlig pasta, lite ostar eller en hemlagad pizza blir en perfekt kombination.
Druvor Sangiovese
Sockerhalt 5 gram/liter
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Emilia-Romagna, Italien
Producent Poderi dal Nespoli
Importeras av Lively Wines

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre