Prugneto Sangiovese Superiore

Prugneto Sangiovese Superiore, 2015

Rött vin · Emilia-Romagna, Italien

En timmes resa söderut från Bologna ligger Poderi dal Nespoli som ägs av familjen Ravaioli, och som producerar vinet Prugneto Sangiovese Superiore. Namnet Prugneto kommer från vingårdsläget med samma namn, den första vingården som familjen Ravaioli anlade. Det är ett härligt vin gjort av 100 procent sangiovese, en av Italiens mest populära druvor. Det bjuder på fruktig doft med viss kryddighet och fina fattoner. Vinet är välbalanserat med smak av mörka körsbär och skogshallon, med mjuka tanniner och finstämd, lätt strävhet. En bit nötkött, en härlig pasta, lite ostar eller en hemlagad pizza blir en perfekt kombination.

99 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 2313
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till En bit nötkött, en härlig pasta, lite ostar eller en hemlagad pizza blir en perfekt kombination.
Druvor Sangiovese
Sockerhalt 5 gram/liter
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Emilia-Romagna, Italien
Producent Poderi dal Nespoli
Importeras av Lively Wines

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre