Porta Vista

Porta Vista

Mousserande · Portugal

Fernão Pires, denna vita druva som verkar gått lite under radarn hos svenskarna men som kan leverera fantastisk fruktsyra tillsammans med fyllighet – precis vad som behövs för ett lyxigt bubbel!

Det här är bubblet att bjuda på till sommarens alla sköna stunder, perfekt att smutta på som en aperitif innan maten men också ett utmärkt val att ta med på picknicken. Servera till kanapéer eller era grillade skaldjur!

79 kr

Smakbeskrivning

smak av citrus, gröna äpplen och vit persika.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 76123
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5%
Passar till aperitif, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur
Kategori och smaktyp Mousserande
Ursprung Portugal
Producent Iconic Wines
Importeras av Iconic Wines

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre