Pol Aimé Brut

Pol Aimé Brut

Champagne & Mousserande · Champagne, Frankrike

Champagne kännetecknar lyx och fest för många, poppet av flaskan när den öppnas till det porlande bruset från bubblorna när man häller upp Champagnen i glaset är svårslaget. Få produkter i världen andas lyx som denna mytomspunna dryck som endast får tillverkas i distriktet Champagne i norra Frankrike. Nu lanserar vi Pol Aimé Brut Reserve i Sverige för endast 199kr vilket gör det till den bäst prisade Champagnen på Systembolaget!

199 kr

Smakbeskrivning

toner av citrus, gula äpplen och rostade nötter, vinet har en rik och lång eftersmak som rundas av med en härlig pigg syra.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 82198
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12%
Passar till till fisk och skaldjur men går precis lika bra att dricka som den är, både till vardags och fest
Kategori och smaktyp Champagne & Mousserande
Ursprung Champagne, Frankrike
Producent Champenoise des Grand vins
Importeras av Iconic Wines

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre