Perelada Cava Stars Brut Organic

Perelada Cava Stars Brut Organic, 2016

Champagne & Mousserande · Spanien

Spanska toppslottet Perelada gör inte bara strålande viner. Ägarfamiljen har också ett stort kulturintresse. De senaste trettio åren har Perelada ordnat bejublade konserter där världsartisterna står i kö för att uppträda. Med ekologiska Cava Stars vill huset hylla såväl världsartisterna som ge dig en chans att njuta av ett välgjort, mousserande årgångsvin – en ekologisk cava med stjärnglans. Vinet skapas enligt den traditionella champagnemetoden och har vilat drygt femton månader på sin jästfällning. Resultatet är en ren och frisk cava med fina bubblor och delikata blommiga och fruktiga aromer. Ett balanserat vin med fina mognadstoner.

109 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 72601
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 11,5%
Passar till Ett utmärkt mingelvin, passar salta tilltugg, fisk och skaldjur.
Druvor parellada 65%, xarel-lo 20%, macabeo 15%
Sockerhalt 8 g/l
Kategori och smaktyp Champagne & Mousserande
Ekologiskt Ja
Ursprung Spanien
Producent Perelada
Importeras av Vinunic

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre