Sortiment

Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir

Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir


Champagne, Frankrike

299 kr

Pinot noir till 100 procent och från Premier Cru lägen i Montagne de Reims. Fyra år på jästfällningen innan degorgering. Låg sockerhalt för att bevara vinets autenticitet.

Högklassig medaljbelönad champagne som passar lika bra till brudskålen som till måltiden. Vem vill inte servera champagne genom hela middagen? Från skaldjuren via fisken/kycklingen till en fräsch passionsfruktsorbet som avslutning. Huset har lämnat ”volymvägen” och gör nu endast högklassiga champagner med mottot ”kvalitet utan kompromisser”.

Brunello di Montalcino Val di Suga

Brunello di Montalcino Val di Suga, 2019

Rött vin
Toscana, Italien

259 kr

Brunello di Montalcino Val di Suga är gjort på 100 procent Sangiovese Grosso från tre olika historiska vingårdslägen i hjärtat av Montalcino; Vigna Spuntali, Vigna del Lago och Poggio al Granchio. Var och en med sin speciella jordmån och druvorna till detta vin hämtas från samtliga, vilket är unikt i sig. Vinproducenten Tenimenti Angelini är den enda att äga mark från de tre unika platserna. Kombinationen resulterar i ett vin med en unik balans mellan friskhet, struktur, kropp och elegans. Det bjuder på en nyanserad och kryddig fatkaraktär med inslag av kanel, kakao, torkade körsbär och plommon.

Tirrenico Marchesi Mazzei

Tirrenico Marchesi Mazzei, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

159 kr

Marchesi Mazzei har med tradition och framåtanda som signum varit obrutet verksamma i den italienska vinodlingen i nästan 600 år. Välrenommerade från sitt arbete i Chianti Classico bröt bröderna Filippo och Francesco ny mark i Maremma för drygt 20 år sedan vilket gav utdelning. 2017 placerade sig Tenuta Belguardo som första producent i Maremma på Wine Spectators topp 100-lista, vilket nu gjort vinerna till benchmark för ursprunget. Tirrenico 2016 fick 94 poäng av James Suckling när det lanserades.

Casa Marrone Rosato

Casa Marrone Rosato, 2018

Rosévin
Italien

99 kr

ÄNTLIGEN är det PREMIÄR för CASA MARRONE ROSATO – året mest efterlängtade ROSÉ!
Gjord på utmärkta druvor som först var menade för Casa Marrones prisbelönta röda viner och bär det välkända röda sigillet som har blivit Casa Marrones signum. Resultatet? En smakrik och fräsch rosé i klassisk torr stil med läskande smaker av vildhallon och färska solmogna jordgubbar.

Tankarna på att göra ett rosévin uppkom när vinmakaren till Casa Marrone insåg att flera av druvorna som används till de mycket omtyckta röda vinerna även kunde ge ett perfekt Ekologiskt rosévin. Druvorna skördas de första tio dagarna i september för att sedan pressas varsamt. Druvjuicen ligger sedan tillsammans med skalen i 2–4 timmar under låg temperatur för att uppnå den optimala rosa färgnyansen.

Domaine Laougué Les Passionnés

Domaine Laougué Les Passionnés, 2016

Rött vin

99 kr

Rött vin direkt från Sydfrankrike med nyanserad och fruktig smak med inslag av fat, blåbär, svarta vinbär, viol, färska örter, vanilj och svarta oliver. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött såsom lamm, vilt eller nöt.

Gran Passione Organic Gold Release

Gran Passione Organic Gold Release

Mousserande
Italien

75 kr

Dessa ljuva bubblor passar utmärkt till eleganta rätter – eller varför inte något mer oväntat som en bit choklad? Gran Passione Organic Gold Release finns att beställa på Systembolaget.se och levereras i en exklusiv flaska med mönstrat glas. LYXIGT VÄRRE!

Med utmärkelser som ”Mer än prisvärt” från Dina Viner Professional Edition nr 316, 2018 är Gran Passione alltså mer än värt sitt pris på ringa 75 kronor. Men låt inte priset lura dig – vinet passar såväl till både vardagsmaten som till de festligare tillfällena som aperitif eller till plockmaten på minglet. Gran Passione är ett elegant mousserande vin med friska och fruktiga smaker av päron, citrus, fläder och krispiga kex.

Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes

Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes, 2017


89 kr

Vinet har en intensiv och mörkfruktig doft med inslag av kryddor och örter. Smaken är fruktig och frisk med toner av björnbär, skogsbär, plommon och mörk choklad. Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes passar bra till råbiff med frasiga pommes eller kyckling och grönsaksgrytor med örtiga inslag.

Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes domineras av Carignan som mestadels kommer från 100 år gamla vinstockar som ger otroligt mycket intensitet och smakrikedom. Frukten kommer från utspridda vingårdar i Languedoc som alla bidrar med sin speciella karaktär till vinet.

Vivanti Amarone della Valpolicella

Vivanti Amarone della Valpolicella, 2016


179 kr

Vivanti Amarone della Valpolicella är ett kraftfullt och kryddigt vin med intensiv doft av mörka bär, körsbär, plommon, örter och choklad. Smaken är fyllig och nyanserad med mjuka fina tanniner och balanserad syra. Med inslag av mörka körsbär, plommon och torkade frukter, vanilj och finstämd kryddighet.

Serveras gärna till en grillad köttbit med en krämig potatisgratäng gjord med rikliga mängder vällagrad ost och smakrik rödvinssås.

Druvorna till vinet skördas för hand i början av oktober. Appassimento torkningen sker under 120 dagar, följt av skonsam pressning och långsam maceration i 30 dagar (vid 12° C). För att sedan lagras i små franska fat under 18 månader, följt av minst 6 månader i flaska.

Passicone Rosso Organico

Passicone Rosso Organico


89 kr

Nyheten Passicone Rosso Organico i literflaska är ett ungdomligt och fruktigt vin med inslag av fat. Doften domineras av mörka bär så som körsbär och blåbär, färska örter och vanilj. Smaken är fyllig och fruktig med inslag av fat, blåbär, slånbär och vanilj. Syran balanserad och tanninerna mjuka.

Vinet passar utmärkt till rätter av ljusare kött, kyckling och lagrad ost. Som en kycklingfilé fylld med parmesan och basilika inlindad i parmaskinka och grillad i ugnen.

För att garantera en jämn och hög kvalitet kommer druvorna till detta vin från noggrant utvalda odlare runt om i Italien. Vinet är gjort på både lokala druvsorter som Primitivo, Montepulciano och Sangiovese samt internationella druvsorter som Cabernet Sauvignon och Merlot.

Game of Thrones Paso Robles Red Blend

Game of Thrones Paso Robles Red Blend, 2016


179 kr

Game of Thrones – en av världens mest populära serier genom tiderna har nu även sitt eget vin! När produktionsbolaget HBO bestämde sig för att lansera ett vin med seriens namn vände de sig till Vintage Wine Estates (VWE) i Kalifornien. Med sig hade de högt ställda krav och en detaljerad kravspecifikation och ve och fasa och nåde VWE om inte vinerna höll måttet, då skulle huvuden rulla! VWE antog utmaningen och att döma av reaktionerna från de marknader där GoT-vinerna redan släppts är succén nästan lika stor som för själva serien. Så även i Sverige där vi nu gör oss redo för den sista och avslutande säsongen!

Marimar Estate Pinot Noir

Marimar Estate Pinot Noir, 2014

Röda eleganta viner
Russian River Valley, Sonoma, Kalifornien, USA

429 kr

Marimar Torres odlar idag ekologiskt på sina 26 hektar i de svala distrikten Russian River och Sonoma Coast. Planteringen ger låga skördeuttag vilket ger rik karaktär och komplexitet i vinerna. Huvudsakligen är det pinot noir och chardonnay som odlas, och vinerna framställs i klassisk bourgognestil. Druvorna skördas för hand och jäses i små öppna ståltankar. Vinet tappas sedan över i franska ekfat för en 10–11 månader lång lagring.

I detta vin hittar vi rödfruktig doft och smak av söta bär, med en sval vegetativ nyans. Här finns också kryddighet och försiktiga inslag av kaffe och ceder. Det passar utmärkt till många olika maträtter, som eleganta kött- och fågelrätter, gärna med inslag av rostade rotfrukter och sälta från exempelvis rökt sidfläsk eller andra charkuterier. Det passar också bra till stekta rätter av vit fisk med liknande tillbehör.

Coste di Moro Lunaria Montepulciano D’Abruzzo

Coste di Moro Lunaria Montepulciano D’Abruzzo, 2015

Rött vin
Montepulciano d'Abruzzo, Abruzzerna, Italien

119 kr

Årgången 2015 klassas som en av de bästa på mycket länge i Abruzzo, och det här vinet görs av handplockade druvor från biodynamiska och ekologiska vingårdar på Abruzzos böljande kullar. Druvorna plockas sent och får torka lätt på vinrankorna innan de skördas vilket ger en exceptionell kraft och smakrikedom i klassisk italiensk stil. Endast druvans naturliga jäst används vid alkoholjäsningen och för att bevara de naturliga smakerna filtreras vinet med försiktighet innan buteljering.

Doften bjuder på solmogna, mörka bär och kryddor samt smak av mörka körsbär med eleganta inslag av ekfat i avslutningen. Servera Coste di Moro till smakrika pastarätter, lagrade hårdostar eller till en härlig buffé av plockmat.

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel, 2016

Rött vin
Kalifornien, USA

139 kr

1000 Stories Zinfandel lagras på bourbonfat från några av USA:s bästa destillerier. Då faten bidrar med en intensiv karaktär behandlas vinet med yttersta försiktighet och lagringen påbörjas i franska och amerikanska ekfat innan vinet förs över till bourbonfaten. Resultatet är ett kraftfullt, runt och komplext vin där Zinfandeldruvans typiska uttryck samspelar med aromer från bourbonfaten. Karaktären är fyllig och fruktig med toner från bourbonfat. Smak av björnbär, jordgubbar, choklad, vanilj och peppar samt en mjuk rökighet. Tydliga tanniner och en lång eftersmak. Perfekt att matcha med långkok som pulled pork, revbenspjäll, hemlagade hamburgare och grillade kötträtter.

Vivanti Valpolicella Ripasso

Vivanti Valpolicella Ripasso, 2017

Rött vin
Valpolicella, Venetien, Italien

99 kr

Cantina Valpolicella Negrar är historiskt välkänt eftersom det äldsta kända exemplaret av amarone som finns bevarat kommer från firman. Idag ingår omkring 220 druvodlare i kooperativet, vars samtliga vingårdar ligger i Valpolicella Classico. Vivanti Valpolicella Ripasso görs av handskördade corvina- och rondinelladruvor, klassiska Venetosorter som ger en traditionell och äkta Valpolicellakaraktär till vinet. Den generösa smaken har vinet fått genom att ha jäst en andra gång tillsammans med torkade druvor från amaroneproduktion. Därefter har vinet lagrats i ekfat under 18 månader och slutligen sex månader i flaska, vilket givit både kraft och elegans i doft och smak. Det är ett fylligt, välbalanserat vin med kryddig smak, inslag av mörka bär, vanilj och en härligt lång eftersmak av mörk choklad. Det passar utmärkt till smakrika kött- och pastarätter, och även till chark- och ostbrickan.

Villa Belvedere Amarone

Villa Belvedere Amarone, 2014

Rött vin
Valpolicella, Venetien, Italien

199 kr

Trots att Villa Belvedere bara kostar 199 kronor är denna amarone långt ifrån enkel att tillverka. Druvorna skördas för hand och får torka i tre månader. De förlorar då en tredjedel av sin vikt vilket ger mer intensiv och koncentrerad smak, dessutom utvecklas aromerna. Efter vinifieringen lagras vinet i ekfat av slavonsk och fransk ek i hela två år, samt två år på flaska. Villa Belvedere görs av druvsorterna corvina, corvinone och rondinella vilket ger ett djupt och kompakt rött vin fullpackat med smaker som solmogna mörka bär, choklad, plommon och kaffe. Det dricks med fördel till rätter av nöt, fläsk och vilt. Det kan lagras i 5–10 år utan några problem. Varje flaska Villa Belvedere levereras i en trälåda.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Prugneto Sangiovese Superiore

Prugneto Sangiovese Superiore, 2015

Rött vin
Emilia-Romagna, Italien

99 kr

En timmes resa söderut från Bologna ligger Poderi dal Nespoli som ägs av familjen Ravaioli, och som producerar vinet Prugneto Sangiovese Superiore. Namnet Prugneto kommer från vingårdsläget med samma namn, den första vingården som familjen Ravaioli anlade. Det är ett härligt vin gjort av 100 procent sangiovese, en av Italiens mest populära druvor. Det bjuder på fruktig doft med viss kryddighet och fina fattoner. Vinet är välbalanserat med smak av mörka körsbär och skogshallon, med mjuka tanniner och finstämd, lätt strävhet. En bit nötkött, en härlig pasta, lite ostar eller en hemlagad pizza blir en perfekt kombination.

Siquilia Nero d'Avola

Siquilia Nero d'Avola, 2018

Rött vin
Sicilien, Italien

89 kr

Siquilia Nero d´Avola är en spännande ekologisk nyhet från Sicilien. Ett smakrikt vin för dig som vill ha karaktär, djup och kraft, dessutom till mycket bra pris. Odlingen sker på hög höjd med låga skördeuttag. Detta har, tillsammans med toppåret 2018 års varma dagar och svala nätter, gett vinet en karaktär utöver det vanliga. Här finns härlig fruktighet av körsbär och björnbär som tillsammans med kryddiga toner ger ett exceptionellt uttrycksfullt vin med hög ambition och stil. Servera Siquilia till smakrika pastarätter, hembakad pizza med mozzarella och tomater, eller bara som det är i ett stort vinglas för att njuta av Siciliens smaker och dofter.

Casa Marrone Appassimento Bianco

Casa Marrone Appassimento Bianco, 2018

Vitt vin
Italien

99 kr

Casa Marrone-vinerna görs i nära samarbete med familjen Botter som har flera vingårdar i Veneto och Apulien i Italien. Nu utökas Casa Marrone-familjen med en vit appassimento i traditionsenlig, italiensk anda. Skapat av torkade druvor bjuder detta ekologiska vita vin på en spännande smakupplevelse. Här finns fruktiga inslag av solmogna päron, persika, mandarin och kryddiga toner av färska örter. Vinet är välbalanserat tack vare sin druviga smak och naturliga friskhet. Det passar utmärkt till en smakrik fiskrätt, som ugnsbakad eller grillad lax, och tack vare sin rika karaktär kan det även passa bra till ljusare kötträtter, som fläskfilé i ugnen fylld med soltorkade tomater och fetaost.

Castelgufo Chianti Vino Biologico

Castelgufo Chianti Vino Biologico, 2017

Rött vin
Chianti, Toscana, Italien

89 kr

Castelgufo är ett nära samarbete utvecklat mellan The Wine Team och vinproducenten Cerester, som länge har arbetat med viner från Toscana i Italien. Vinet är ekologiskt odlat och kommer från Chianti i hjärtat av Toscana. Det är rikt, generöst och medelfylligt med mycket fruktiga smaker av röda, solmogna bär och frukter såsom körsbär och hallon, med inslag av örter och muskot. Ett vin som passar utmärkt till en vällagad, mustig ragu eller pasta bolognese toppad med färskriven parmesan. Servera gärna även till charkbrickan med tryffelsalami och en smakrik brieost.

Maison Robert Olivier Blanc

Maison Robert Olivier Blanc, 2018

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Från anrika familjen Biecher kommer detta ekologiska ”naturvin” gjort helt utan tillsatt svavel. Det har en fräsch fruktig smak och är gjort på utvalda klassiska Alsacedruvor från små lokala vinodlare i direkt närhet till vineriet i Saint-Hippolyte, Frankrike. Maison Robert Olivier Blanc är ett torrt vitt vin med en fräsch fruktig doft, inbjudande blommiga inslag och toner av mogen persika och äpple. Servera gärna vinet till en klassisk tarte flambée, den tunna krispiga pizzan som är så vanlig i området, eller till fisk- och skaldjursrätter.

Grande Nuit Sauvignon Blanc

Grande Nuit Sauvignon Blanc, 2018

Vitt vin
Pays d’Oc, Frankrike

79 kr

Fortant de France är beläget i den vackra hamnstaden Sète utanför Montpellier. Vinhuset är sedan lång tid tillbaka starkt förknippat med druvsortsbetecknade högkvalitativa viner från Languedoc-Roussillon. I denna goda sydfranska region är den allra första natten på årets skörd en stor och uppmärksammad händelse som kallas La Grande Nuit – den stora natten. Denna årliga premiär har fått ge namn till Grande Nuit Sauvignon Blanc. Vinets druvor skördas under natten, för att bevara så mycket av druvornas fräschör och koncentration som möjligt. Det här är ett friskt och läckert fruktigt vin med inslag av gröna äpplen, svartvinbärsblad, solmogna krusbär och lime.

Enzo Bartoli Dolcetto

Enzo Bartoli Dolcetto, 2017

Rött vin
Piemonte, Italien

99 kr

Målsättningen med vinserien Enzo Bartoli är att lyfta fram Piemontes mångfald. Genom att hitta rätt druvor från både kooperativ och enskilda vingårdar produceras vin i olika stilar och prislägen. Dolcettovinet är ett av det mest tillgängliga och drickvänliga som området har att erbjuda. Det har en fruktig och nyanserad smak av mörka körsbär, blåbär, kryddor och sötmandel – elegant med behaglig syra och mjuka tanniner. Dolcetto dricks bäst idag men klarar sig minst 2–3 år ytterligare. Serveras med fördel runt 18 grader till pasta, pizza och lättare kötträtter.

Château Morillon Cuvée Jardin Royal Organic 

Château Morillon Cuvée Jardin Royal Organic , 2016

Rött vin
Blaye Côtes de Bordeaux, Frankrike

149 kr

Château Morillon ligger i en vacker miljö av grönska, träd och vinrankor i den lilla kommunen Campugnan, omkring 50 km norr om staden Bordeaux. Marken här är idealisk för vinodling och består främst av lera och kalksten. Slottets nuvarande ägare Chantal och Jean-Marie Mado har alltid haft en stark tro på ekologisk odling och högsta kvalitet. På slottets egna vingårdar odlas de ekologiska druvorna till Cuvée Jardin Royal. Vinet har vilat på franska 225 liters ekfat i 12 månader. Resultatet är ett lika komplext som koncentrerat vin med integrerade fat och läcker mörk frukt. Ett fynd helt klart och ett underbart vin till mat. Lika gott att njuta av idag som lagringsdugligt.

Le Chef Rouge

Le Chef Rouge, 2018

Rött vin
Frankrike

89 kr

Le Chef Rouge är ett smakrikt vin gjort på södra Frankrikes premiumdruvor syrah, grenache, cinsault, och marselan. Denna klassiska druvkombination ger ett typiskt sydfranskt och smakrikt vin. Le Chef Rouge på imponerande 1-litersbutelj är ett mångsidigt vin, lätt att tycka om och ett perfekt exempel på hur ett franskt rödtjut ska smaka. Doften är generös och fruktig med inslag av björnbär, hallon och choklad. Smaken är mustig och kryddig med toner av mörka bär, peppar och fat.

Le Chef passar utmärkt till biff med bearnaisesås, fläskfilé i ugn eller varför inte prova vinet till en god toast? Det här är vinet för dig som gillar fylliga och fruktiga viner och vill ha mycket vin för pengarna.

Casteloro Prosecco Frizzante

Casteloro Prosecco Frizzante, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

89 kr

Casteloro Prosecco Frizzante är en frisk och fruktig prosecco med mjukare mousse, mindre bubblor och lenare munkänsla än en vanlig prosecco – gjord på ekologiskt odlade druvor och med en traditionell hantverksmässig spago-förslutning.
Doften är elegant med toner av gröna äpplen, päron, citrus och melon. Smaken är välbalanserad fruktig med inslag av päron, äpplen, citrus, melon och mandarin. Lägre tryck i flaskan ger en extra len och rund munkänsla som ytterligare lyfter frukten och smaken.

Skapad av Viticoltori Ponte, en av områdets mest framstående kooperativ som förra året fyllde 70 år. Vinmakande genom generationer av nedärvd kunskap om hur man bäst tar tillvara på råvaror och terroir borgar för hög kvalitet.

Vino Libre Garnacha

Vino Libre Garnacha, 2018

Rött vin
La Mancha, Spanien

115 kr

Syskonen Delgados ambition är att göra viner på ett mer naturligt sätt genom att odla ekologiskt och undvika tillsatt svavel. Med sitt ekologiska helhetstänk har de skapat detta vin i samarbete med Alsacebaserade producenten Jean Biecher. Vino Libre är ett medelfylligt, smakrikt vin med en framträdande kryddig och rökig karaktär där toner av körsbär och färska örter gör sig påminda. Det passar bra tillsammans med en spansk charkbricka med tunna skivor serranoskinka, nystekta pimientos de padron med flingsalt och mild, len manchego-ost. Det är också gott till kötträtter, eller varför inte dricka Vino Libre tillsammans med en vego-rätt som chili SIN carne?

Amarone della Valpolicella Casteloro

Amarone della Valpolicella Casteloro, 2016

Rött vin
Valpolicella, Venetien, Italien

169 kr

Ta chansen att uppleva detta italienska hantverk till ett mycket bra pris – ja, detta är den bäst prissatta Amaronen i Sverige! Doften är fruktig av mörka körsbär och björnbär. Här finns också kryddighet från nejlikor, kaffe, vanilj och mörk choklad. Den fylliga smaken bjuder på körsbär, björnbär, russin, nypon, örter, rostat kaffe och mörk choklad. Druvsammansättningen är 70 procent corvina, 15 procent corvinone och 15 procent rondinella. Vinet passar utmärkt till kraftiga kötträtter på nöt och lamm, mustiga grytor och smakrika ostar.

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

50° Riesling Trocken

50° Riesling Trocken, 2017

Vitt vin
Rheingau, Tyskland

95 kr

Vinet görs av den klassiska vinproducenten Schloss Johannisberg, mitt i Rheingau. Namnet 50° Riesling har sin förklaring. Rakt igenom vinodlingarna går nämligen den 50:e breddgraden, den gräns som anses vara den nordligaste för att odla druvor till kvalitetsvin. Hyllat i pressen världen över bjuder detta friska och fruktiga rieslingvin på inslag av gröna äpplen, lime och persika. Den härligt läskande eftersmaken gör att det passar perfekt som aperitif samt till skaldjur, lättare fiskrätter och asiatisk mat.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre