Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon

Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon, 2016

Rött vin · Western Cape, Sydafrika

Nederburg är Sydafrikas mest prisbelönta vineri som ständigt vinner utmärkelser, både internationellt och i Sydafrika. Nederburg utsågs nyligen till Winery of the Year i 2017 års utgåva av Platter’s South African Wine Guide. Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon är ett balanserat och nyanserat vin med fruktig och bärig doft och en generöst något utvecklad smak av mörk frukt, tobak, ceder och kryddor. Druvorna plockas från vinstockar planterade i två olika delar av Paarl och vingårdarna är etablerade mellan 1980 och 1999. Efter jäsning lagrades vinet på en blandning av nya och gamla franska ekfat i 12–14 månader.

119 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 6563
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Passar till Passar till något robustare kötträtter av nöt, vilt eller lamm. En perfekt stekt entrecôte med Café de Paris smör, haricot verts och ugnsbakad potatis är en fin kombination. 
Druvor cabernet sauvignon
Sockerhalt 1,9 g/l
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Western Cape, Sydafrika
Producent Nederburg
Importeras av Bibendum AB

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre