Mulderbosch Sparkling Rosé

Mulderbosch Sparkling Rosé, 2019

Mousserande Rosé · Western Cape, Sydafrika

Mulderbosch Rosé – ett av Sveriges mest sålda roséviner premiärlanseras nu som ett lite lyxigare och festligare mousserande rosévin

Vinet är precis som den vanliga rosén gjort på Cabernet Sauvignon med endast 4 g socker/liter. Druvorna skördas tidigt för att behålla den friska syran som ger vinet sin krispiga fräschör.

Mulderbosch Rosé Sparkling är torrt och bjuder på en sinnligt rosa färg med doft av nyskurna jordgubbar och en ren frisk frukt och fin mousse. Den är lätt att känna igen med den långsmala etiketten som löper längs med flaskan, ett sk cigar band, som återfinns på flera av Mulderbosch populära viner på hyllan.

99 kr

Smakbeskrivning

Nyskurna jordgubbar och en ren frisk frukt och fin mousse.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 77909
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5%
Passar till sallader, fisk, kyckling, tapas, charkuterier eller till lättare pastarätter
Kategori och smaktyp Mousserande Rosé
Ursprung Western Cape, Sydafrika
Producent Mulderbosch Vineyards
Importeras av Wine Affair Scandinavia AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre