Mulderbosch Chenin Blanc

Mulderbosch Chenin Blanc, 2019

Vitt vin · Sydafrika, Western Cape

Krispig som höstluft bjuder nyheten Mulderbosch Chenin Blanc på toner av citrus, tropiska frukter och en rund balanserad ekkaraktär. Ett välgjort vitt vin med hög kvalitet på 3-liters klimatsmart bag-in-box. Druvorna plockas i vackra områden i både Darling och Stellenbosch, där klimatet är varmt men med en mild påverkan från havet. Vinet lagras på sin jästfällning i tolv månader där en del får ligga på franska ekfat och resterande i ståltank. Tiden på jästfällning ger vinet djup och en krämig textur.

Mulderbosch har gjort sig kända på den svenska marknaden med sitt populära rosévin men den vita Chenin Blanc på flaska blev i full konkurrens med mer än 80 viner i en blindprovning utsett till ett av Sydafrikas bästa Chenin Blanc och placerade sig som fjärde bästa vin.*

*The inaugural Chenin Blanc Report convened by Winemag.co.za

249 kr

Smakbeskrivning

Toner av citrus, tropiska frukter och en rund balanserad ekkaraktär.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 76691
Förpackning Box 3000ml
Alkoholhalt 13%
Passar till Mingel, fisk- och skaldjursrätter, ljust kött och vegetariskt.
Sockerhalt 2,2 g/l
Kategori och smaktyp Vitt vin
Ursprung Sydafrika, Western Cape
Producent Mulderbosch
Importeras av Wine Affair Scandinavia AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre