Mouton Cadet Vintage Edition

Mouton Cadet Vintage Edition, 2016

Rött vin · Bordeaux, Frankrike

Mouton Cadet Vintage Edition är ett vin signerat Baron Philippe de Rothschild, en av världens mest berömda vinproducenter från Bordeaux. Flaskan är en hyllning till sin skapare och bär originaletiketten från 1930. Det är minst sagt ett vin med en spännande historia…

Baron Philippe de Rothschild var bara 20 år gammal när han tog över det välkända vinslottet Château Mouton Rothschild. Två år senare presenterade han en helt ny idé, den att buteljera allt vin på slottets egendom. Slottsbuteljering innebär en striktare kontroll över kvalitet och över det egna varumärket. Det var därför inte så förvånande att detta koncept snart anammades av andra kvalitetsmedvetna bordeauxslott.

149 kr

Smakbeskrivning

inslag av solmogna mörka björnbär, svarta vinbär, nybryggt kaffe och en hint av vanilj

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 70506
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Rätter av lamm-, nöt- eller viltkött
Druvor Merlot 81%, Cabernet Sauvignon 12%, Cabernet Franc 7%
Sockerhalt 2 g/l
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ursprung Bordeaux, Frankrike
Producent Baron Philippe de Rothschild
Importeras av Prime Wine

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre