Mastio Sangiovese

Mastio Sangiovese, 2018

Rött vin · Toscana, Italien

Tillsammans med den internationellt erkände vinmakaren Alberto Antonini inledde Svenska familjen Thomaeus för sju år sedan sin resa mot att producera Italiens bästa vin. De prisbelönta vinerna har producerats i mycket liten volym, men nu finns möjligheten att ta del av en bit historia.

Gården vars historia spänner över 600 år har sedan familjen Thomaeus förvärv 2013 förädlat Toscansk vintradition. Idag kombineras teknisk innovation med hållbarhet och passionerat hantverk.

159 kr

Smakbeskrivning

skogshallon, röda körsbär, mineralitet och toscanska örter

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 74252
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14,5%
Passar till klassisk Napoliansk pizza eller en Ragu Bolognese
Kategori och smaktyp Rött vin
Ursprung Toscana, Italien
Producent MonteRosola
Importeras av Exoro Wine Import

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre