Masi Campofiorin

Masi Campofiorin, 2011

Rött vin · Valpolicella, Venetien, Italien

Campofiorin var vinet som dammade av den urgamla ripassometoden, där vinet påstås få jäsa en andra gång på resterna från amaronetillverkningen. Men efterföljarna blev så många och så dåliga att Masi helt sonika bytte teknik och höjde kvaliteten. Detta är den enda ”mini-amaronen”, om uttrycket skulle vara tillåtet!

119 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 5123
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13%
Passar till Kraftigare kötträtter.
Druvor corvina 70%, rondinella och molinara. 25%
Kategori och smaktyp Rött vin, fruktigt och smakrikt
Ursprung Valpolicella, Venetien, Italien
Producent Masi
Importeras av Vinunic

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre