Masi Campofiorin

Masi Campofiorin, 2016

Röda strukturerade viner · Venetien, Italien

På 1960-talet ville Sandro Boscaini skapa ett mellanting mellan det lätta Valpolicella-vinet och den kraftfulla Amaronen. Han lät en halvårsgammal Valpolicella få en andra jäsning på druvrester av Recioto, en söt Amarone. 30 september 1964 skördades de första druvorna till Campofiorin och Ripasson var född. Sedan 1990 låter man den andra jäsningen ske med halvtorkade druvor som skulle ha blivit till Amarone om de fått torka färdigt. Man tillför alltså fräschare druvor istället för de redan använda från en Amaroneproduktion.

135 kr

Smakbeskrivning

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, korinter, blåbär, kakao, tranbär, svartpeppar och vanilj

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 5123
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13%
Passar till Rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött.
Kategori och smaktyp Röda strukturerade viner
Ursprung Venetien, Italien
Producent Masi

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre