Masi Campofiorin

Masi Campofiorin, 2016

Rött vin · Venetien, Italien

Sandro Boscaini tillhör familjen som i generationer har drivit vinhuset Masi mot nya visioner. 1964 ville Sandro skapa ett nytt vin, ett mellanting mellan det lätta Valpolicella-vinet och det kraftfulla Amaronevinet. Han lät då en Valpolicella få en andra jäsning tillsammans med druvresterna från produktionen av en Amarone. Genom denna återanvändning och blandning av vinsorterna skapades den allra första Ripasson! Sandro var mycket stolt över sin Campofiorin och vinet blev en succé – så pass att det snart började dyka upp kopior och snabbtillverkade viner som kallade sig för Ripasso. Till slut blev det omöjligt att garantera kvaliteten bland alla kopior som var i omlopp så Masi bestämde sig för att sluta kalla sin Campofiorin för Ripasso.

259 kr

Smakbeskrivning

Inslag av mörka körsbär, korinter, blåbär, kakao, tranbär, svartpeppar och vanilj

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 5123
Förpackning Flaska 1500ml
Alkoholhalt 13%
Passar till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött.
Druvor corvina 70%, rondinella och molinara 25%
Sockerhalt <3
Kategori och smaktyp Rött vin
Ursprung Venetien, Italien
Producent Masi
Importeras av Vinunic AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre