Maison Louis Max Grande Cuvée

Maison Louis Max Grande Cuvée, 2018

Rött vin · Bourgogne, Frankrike

Äntligen finns det en lyxig röd box från Beaujolais i Bourgogne på Systembolagets hyllor, ett riktigt fynd! Om du letar efter ett smakrikt och elegant vin utan en massa socker så har du kommit rätt. Årgången 2018 har i Beaujolais kallats ”legendarisk” av The Drinks Business och InterBeaujolais har sagt att 2018 års skörd kommer att ”gå till historien som en legendarisk årgång”. Grande Cuvée Rouge är ett elegant, friskt och fruktigt rött vin. De sammetslena tanninerna bidrar till vinets elegans och frukten är rödbärig med smaker av röda körsbär, vildhallon, skogsbär och örter. I den långa avslutningen finner vi även en touch av kryddor. Vinet passar utmärkt till Boeuf Bourguignon, hel fransk dragonkyckling i ugn eller till en härlig ratatouille.

289 kr

Smakbeskrivning

Blåbär, skogshallon, viol, lingon och oregano

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 2417
Förpackning Box 3000ml
Alkoholhalt 13%
Passar till ätter av stekt fisk eller ljust kött
Kategori och smaktyp Rött vin
Ursprung Bourgogne, Frankrike
Producent Maison Louis Max

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre