Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir

Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir

· Champagne, Frankrike

Pinot noir till 100 procent och från Premier Cru lägen i Montagne de Reims. Fyra år på jästfällningen innan degorgering. Låg sockerhalt för att bevara vinets autenticitet.

Högklassig medaljbelönad champagne som passar lika bra till brudskålen som till måltiden. Vem vill inte servera champagne genom hela middagen? Från skaldjuren via fisken/kycklingen till en fräsch passionsfruktsorbet som avslutning. Huset har lämnat ”volymvägen” och gör nu endast högklassiga champagner med mottot ”kvalitet utan kompromisser”.

299 kr

Smakbeskrivning

Frisk, utvecklad ton, tropisk karaktär, kryddig, smakrik, citrus, lime, gyllenbär, persika, generisk, smakrik stil med bra balans och liten nötig ton i avslut.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 7921
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5%%
Passar till aperitif, eller till rätter av fisk eller skaldjur
Druvor Pinot Noir
Sockerhalt <3 g/l
Kategori och smaktyp
Ursprung Champagne, Frankrike
Producent Champagne Lombard
Importeras av Vinia Sweden Ab

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre