Lohas Viñedos Blanco

Lohas Viñedos Blanco, 2019

Vitt vin · Spanien

Från Requena, några mil väster om Valencia i sydöstra Spanien kommer druvorna till Lohas Viñedos. Här fokuserar man på hållbarhet, ekologiskt odlade inhemska druvor. Vinet är gjort på 91% Macabeo som backas upp av 9% Merseguera. Druvorna till detta vin skördades förhand den 3:e och 5:e september 2019. Det är ett friskt, torrt och elegant vin med en doft av citrus och finstämd blommig doft. Smaken är lång och frisk med inslag av asiatiska päron, citrus, vita blommor och balanserad syra.

119 kr

Smakbeskrivning

Asiatiska päron, citrus, vita blommor och balanserad syra

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 76145
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 11,5%
Passar till sallader, grillad fisk och vitt kött
Kategori och smaktyp Vitt vin
Ursprung Spanien
Producent LOHAS Viñedos SL
Importeras av Independent Wine Company AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre