Lohas Viñedos Rosado

Lohas Viñedos Rosado, 2019

Rosévin · Spanien

Vinifieringen är så naturlig som möjlig för att låta de inhemska druvorna uttrycka sig på ett ärligt sätt, det bidrar också till att vinerna är lämpliga för veganer. Lohas Viñedos Rosado är gjort på 100% Bobal. Druvorna skördades förhand den 8:e september 2019. Det är ett lätt och torrt rosévin, med doft av ljusa bär som smultron, rabarber och rosblad. Smaken är frisk, med inslag av nektarin, rabarber och sommarbär. Eftersmaken är lång och med en balanserad och frisk syra. Vinet passar som drink, till sallader, olika fiskrätter, och även till vitt kött och kalv

119 kr

Smakbeskrivning

frisk, med inslag av nektarin, rabarber och sommarbär

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 75116
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 11,5%
Passar till ill sallader, olika fiskrätter, och även till vitt kött och kalv
Kategori och smaktyp Rosévin
Ursprung Spanien
Producent LOHAS Viñedos SL
Importeras av Independent Wine Company AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre