Leif Mannerström Côtes du Rhône

Leif Mannerström Côtes du Rhône, 2018

Rött vin · Côtes du Rhône, Rhône, Frankrike

Nu lanserar Leif uppföljaren till förra årets vita succé, denna gången ett rött vin och återigen från favoritlandet Frankrike och från den just nu hetaste rödvinsregionen, Côtes – du – Rhône! Viner från Côtes-du-Rhône kännetecknas av; kraft, kryddighet, längd och elegans. Detta återspeglas också i Leif Mannerströms Côtes-du-Rhône i allra högsta grad.

Leifs egna ord om vinet:
”Det här är ett riktigt bra klassiskt franskt vin. Jag är verkligen nöjd med kvaliteten och vinets karaktär! Vinet är kraftigt och smakrikt med härliga inslag av solmogna mörka bär, kryddor, lakrits och örter med en generös längd. Så här ska en riktigt bra Côtes - du - Rhône dofta och smaka! Därtill är vinet ett suveränt matvin, helst äter jag en rejäl Entrecôte med bearnaise till, men smakrika charkuterier och hårdostar blir även det enormt gott till.”

Årgången 2018 klassas som den bästa årgången på över 10 år, en solig och varm höst gav druvorna en perfekt mognad och koncentration där Syrah och Grenache verkligen nådde sin fulla potential med enormt djup och kraft! Leif har inte lämnat något åt slumpen i sin jakt på det bästa vinet!

119 kr

Smakbeskrivning

Inslag av solmogna mörka bär, kryddor, lakrits och örter med en generös längd

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 73509
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Kategori och smaktyp Rött vin, kryddigt och mustigt
Ursprung Côtes du Rhône, Rhône, Frankrike
Producent The Company of Urban Wines And Other Liquids Sweden AB
Importeras av The Company of Urban wines&Other Liquids Sweden

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre