La Gascogne par Alain Brumont Gros Manseng-Sauvignon

La Gascogne par Alain Brumont Gros Manseng-Sauvignon, 2019

Vitt vin · Frankrike

Alain Brumont är entusiastisk lokalpatriot som med glödande engagemang fått den franska regionen Sud-Ouest att lysa på vinets världskarta. Han är uppvuxen på slottet Château Bouscassé där han arbetade sida vid sida med sin far, och redan som tonåring hade han en dröm. Han ville skapa viner av de mer ovanliga druvsorterna som funnits i området i hundratals år, men där vissa av dem nästan var utdöda.

Alain räddade druvorna genom att skapa fantastiska viner och bland de lokala vitvinsdruvorna han använder mest dominerar Gros Manseng och syskonet Petit Manseng. Tillsammans med den mer kända Sauvignon Blanc skapar Alain smakrika, friska och mycket fruktiga viner och La Gascogne är husets mest prisvärda vin.

Upptäck La Gascogne du också! Vinet är perfekt som sällskapsvin och är mycket matvänligt.

89 kr

Smakbeskrivning

Frisk och fruktig smak med fin balans. Inslag av svarta vinbärsblad, gröna äpplen, citrus, nässlor och krusbär.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 2882
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5%
Passar till Fisk, skaldjur och som sällskapsvin
Sockerhalt <3 g/l
Kategori och smaktyp Vitt vin
Ursprung Frankrike
Producent
Importeras av Vinunic

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre