La Corte del Pozzo Bardolino

La Corte del Pozzo Bardolino, 2018

Rött vin · Venetien, Italien

Innan power-skolan slog till på 90-talet och ledde fram till massproducerade kraftpaket med 15 volymprocent alkohol och nattsvart färg var Bardolino ett uppskattat vin på våra breddgrader. Detta lätta, ljusa och uppfriskande rödvin från Gardasjöns stränder passar bra, inte bara på sommaren, utan även på hösten och vintern då en lätt kyld Bardolino kan ersätta de kanske då alltför lätta rosévinerna.

Druvorna som används i Bardolino är corvina, corvinone, rondinella och molinara (men rossignola, sangiovese, garganega och barbera kan också förekomma) och vinerna håller ofta låg alkoholhalt. Lätta och ljusa viner är hursomhelst adelsmärket för Bardolino.

89 kr

Smakbeskrivning

inslag av bär (särskilt körsbär) och örter i doft och smak

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 2340
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Pizza, ljust kött som kyckling, färsk fisk, sniglar eller varför inte en sallad
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ursprung Venetien, Italien
Producent

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre