King’s Parrot Chardonnay

King’s Parrot Chardonnay, 2019

Vitt vin · Australien

Nu lanseras King’s Parrot Chardonnay, det vita syskonvinet till King’s Parrot Shiraz som nyligen hade Sverigepremiär. Ett friskt och smakrikt vitt vin från South Eastern Australia med smak av gula äpplen, persika, melon och solmogen citrus. Här möts du av en stor smakupplevelse, friskhet och frukt, precis det man vill ha till en klassisk barbecue-kväll! Låt dig imponeras av Sverigenyheten King’s Parrot som nu släpps som både vitt och rött vin

89 kr

Smakbeskrivning

Toner gula äpplen, melon, persika och solmogen citrus

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 74822
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5 %%
Passar till Passar utmärkt till grillad fisk, vegetariskt och minglet!
Kategori och smaktyp Vitt vin
Ursprung Australien
Producent Giertz Vinimport AB
Importeras av Giertz Vinimport

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre