Ken Forrester

Ken Forrester, 2018

Rött vin · Coastal Region, Sydafrika

Mr Ken Forrester är en av Sydafrikas mest namnkunniga vinmakare. Med bakgrund som kock, köpte han och hans hustru Teresa den nedgångna vinegendomen Scholtzenhof, i hjärtat av Sydafrikas berömda vindistrikt Stellenbosch, 1993. Det var en orolig tid i Sydafrika, men Ken och Teresa tog sig an Scholtzenhof, som har anor från 1689, och genomförde en grundlig renovering samt omplantering av vinfälten. Året efter släppte Ken sitt första vin under sitt eget namn, från vingårdar från 1970-talet, och succén var ett faktum. Ken Forresters viner har sedan dess vunnit hundratals priser och finns på topprestauranger världen över. Idag går Ken under smeknamnet ”Mr Chenin”, för sitt banbrytande arbete med chenin blanc, som sedan dess är starkt förknippad med just Sydafrika.

Ken Forrester Cabernet Sauvignon har sedan lanseringen i Sveirge i juni i år har hyllats av flera namnkunniga vinjournalister. Med sin fylliga, men även eleganta stil är det en utmärkt kompanjon både till sommarens grillkvällar och till långkok, när kylan smyger sig in. Vinet är WIETA-certifierat, vilket innebär att vinet tillverkats under etiskt hållbara förhållanden, med särskilt fokus på hållbara arbetsförhållanden för vingårdsarbetare.

Finns på alla Systembolag.

99 kr

Smakbeskrivning

Inslag av svarta vinbär, choklad, ceder, plommon, hallon och kanel

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 2502
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Till rätter av lamm- och nötkött
Kategori och smaktyp Rött vin
Ursprung Coastal Region, Sydafrika
Producent Ken Forrester
Importeras av We & Wine AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre