Guldkula Premier Cru

Guldkula Premier Cru

Champagne · Champagne, Frankrike

Framgångssagan Guldkula fortsätter och lanserar nu exklusivt Guldkula Green Vintage – noga utvald av världens främsta Champagneexpert Richard Juhlin. Detta är ett sådant där vin som ”tickar alla boxar”. Till att börja med är det från en av förra decenniets främsta årgångar: 2015. Dessutom är den något så ovanligt som en ekologisk Champagne (endast 2% av all mark i Champagne är ekologiskt certifierad) – därav namnet GREEN. Utöver det är den även betecknad som Extra Brut vilket innebär att man tillsatt mindre socker, endast 3 gram per liter.

299 kr

Smakbeskrivning

Röda äpplen, nötter och nymalet kaffe

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 73077
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12%
Passar till till rätter av fisk och skaldjur.
Kategori och smaktyp Champagne
Ursprung Champagne, Frankrike
Producent Chanoine Frères
Importeras av Sundance Wines AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre