Gremillet Cuvée Prestige Brut

Gremillet Cuvée Prestige Brut

Champagne · Champagne, Frankrike, Frankrike

Nu lanseras Champagne Gremillet Cuvée Prestige från den ambitiösa och familjeägda firman Gremillet i södra Champagne. Familjen Gremillet har odlat vin sedan 1800-talet och man har sedan 70-talet producerat Champagne under sitt familjenamn.

Denna exklusiva och torra Champagne är tillverkad av de två ädla druvorna; Pinot noir samt Chardonnay, endast den så kallade ”första pressningen” har använts vilket ger extra kraft, koncentration och elegans samt en längre lagringspotential.

Druvorna skördas från ekologiska vingårdar. Faktum är att ekologisk Champagne är väldigt ovanligt då så lite som 2% av den årliga champagneproduktionen är ekologisk! Detta är första gången någonsin som den svenska marknaden får ta del av de ädla dropparna från Gremillet.

Samtliga flaskor levereras i en exklusiv presentförpackning av trä.

379 kr

Smakbeskrivning

Inslag av äpplen, citrus, mineral och rostat bröd.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 72831
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5%
Passar till aperitif eller till rätter på fisk, skaldjur eller ljus fågel
Druvor Pinot noir, Chardonnay
Kategori och smaktyp Champagne
Ursprung Champagne, Frankrike, Frankrike
Producent Champagne J-M Gremillet
Importeras av Urban Wines

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre