Gran Lurton Cabernet Sauvignon

Gran Lurton Cabernet Sauvignon, 2011

Röda eleganta viner · Uco Valley

Prestigevinet Gran Lurton Cabernet Sauvignon från Piedra Negra består till 85 % av Cabernet Sauvignon och resterande Malbec. Det har en stor, generös och
fruktig doft med inslag av svarta vinbär, fat, kaffe och tobak. Smaken är välbalanserad och här finns toner av mörka bär, fat, rostat kaffe och en uns vanilj.
Gran Lurton har lagrats i 14 månader på ekfat, där majoriteten är franska. Vinet serveras bäst vid 16-18°C och passar mycket bra till smakrika kötträtter av lamm, nöt eller vilt.

219 kr

Smakbeskrivning

mörka bär, fat, rostat kaffe och en uns vanilj

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 72311
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 15%
Passar till smakrika kötträtter av lamm, nöt eller vilt.
Kategori och smaktyp Röda eleganta viner
Ursprung Uco Valley
Producent François Lurton

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre