Gérard Bertrand Picpoul de Pinet

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet, 2017

Vitt vin · Languedoc-Roussillon, Frankrike

Gérard Bertrand har sitt säte i Languedoc-Roussillon. Redan 1992 startade han sitt företag Sociéte des Vins Gérard Bertrand. Sedan dess har han förvärvat ett antal egendomar runtom i södra Frankrike och 2011 blev vinhuset Gérard Bertrand utsett av The Wine Enthusiast till ”The European winery of the year”. Det här är den ledande franska producenten av ekologiska viner som är mycket engagerad i hållbar utveckling och miljöfrågor. Här presenterar han ett friskt, aromatiskt vin i personlig, kryddig stil. Druvan picpoul neutraliserar sälta och jod i skaldjur, vilket gör det till det perfekta tillbehöret till skaldjur.

109 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 79175
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5%
Passar till Eleganta rätter på fisk och skaldjur
Druvor picpoul
Sockerhalt 1 g/l
Kategori och smaktyp Vitt vin, eleganta vita viner
Ursprung Languedoc-Roussillon, Frankrike
Producent Gérard Bertrand
Importeras av Ward Wines

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre