Garzón Reserva Tannat

Garzón Reserva Tannat, 2018

Röda eleganta viner · Uruguay

Garzon Reserva Tannat är ett fylligt vin med en stark personlighet, mogna tanniner och en mineralitet som identifierar sig väl med sitt ursprung. En unik terroir och en miljö utanför jämförelse: det är Bodega Garzón. Beläget 160 m över havet nära kusten och semesterparadisen Punta del Este i södra Uruguay är det varierande landskapet och den unika terroiren den ultimata platsen av odla vin av hög kvalitet.

Bodega Garzón är en av Uruguays mest välkända och traditionella vintillverkare. Med över 1000 små vingårdar baserade nära Atlanten kan denna producent dra nytta av varierande mikroklimat och olika fuktnivåer. Detta läge ger vinrankorna möjlighet att få maximal exponering från solen, vilket ger en stor fruktrikedom. Bodega Garzón blev 2018 utnämnd till ”New world winery of the year” av Wine Enthusiast.

129 kr

Smakbeskrivning

Fylligt och nyanserat med stor personlighet. Inslag av plommon, svartpeppar, blåbär, björnbär, choklad och fatkaraktär med kryddigt avslut.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 3210
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14,5%
Passar till Smakrika rätter av grillade grönsaker och grillat kött, ost och gratänger.
Kategori och smaktyp Röda eleganta viner
Ursprung Uruguay
Producent Bodega Garzón
Importeras av Arvid Nordquist Vin och Sprithandel

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre