Game of Thrones Paso Robles Red Blend

Game of Thrones Paso Robles Red Blend, 2016

·

Game of Thrones – en av världens mest populära serier genom tiderna har nu även sitt eget vin! När produktionsbolaget HBO bestämde sig för att lansera ett vin med seriens namn vände de sig till Vintage Wine Estates (VWE) i Kalifornien. Med sig hade de högt ställda krav och en detaljerad kravspecifikation och ve och fasa och nåde VWE om inte vinerna höll måttet, då skulle huvuden rulla! VWE antog utmaningen och att döma av reaktionerna från de marknader där GoT-vinerna redan släppts är succén nästan lika stor som för själva serien. Så även i Sverige där vi nu gör oss redo för den sista och avslutande säsongen!

179 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 74934
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%%
Passar till Grillade rätter av lamm- eller nötkött
Sockerhalt 4g/l
Kategori och smaktyp
Ursprung
Producent

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre