Fontanafredda Langhe Chardonnay

Fontanafredda Langhe Chardonnay, 2017

Vitt vin · Piemonte, Italien

Fontanafredda Langhe Chardonnay är ett torrt, frisk och mineraldrivet vin med toner av citrus och färska örter.

Fontanafredda grundades 1858 i Serralunga d’Alba av den förste Kungen av Italien, Vittorio Emanuele II. Efter finanskrisen på 1920-talet såldes Fontanafredda till banken Monte dei Paschi di Siena. Entreprenörerna Farinetti och Baffigo Filangieri köpte majoriteten av aktierna från banken och driver idag dess 100 hektar vinodlingar.

2017 tilldelades Fontanafredda Årets Europeiska Vinhus av Wine Enthusiast.

109 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 70113
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5%
Passar till Utmärkt till fisk, skaldjur eller som sällskapsdryck.
Druvor chardonnay
Sockerhalt 2.4 g / l
Kategori och smaktyp Vitt vin, eleganta vita viner
Ursprung Piemonte, Italien
Producent Fontanafredda
Importeras av Enjoy Wine & Spirits AB

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre