Finca Negra Reserva Especial

Finca Negra Reserva Especial, 2018

Röda eleganta viner · Valle Central, Chile

Vinet Finca Negra Special Selection som nu introduceras i Sverige är veganskt certifierat och bär också Fair for Life-märkning. "Finca Negra" betyder "svart egendom", ett namn inspirerat av de mörka vulkaniska jordarna intill bergskedjan Anderna.

Chiles exceptionella vinodlingsförhållanden förde familjen Torres hit år 1979. Tack vare jordarnas sammansättning kan rötterna till icke ympade druvsorter växa flera meter djupt ner i marken och därigenom få tillgång till mineraler och vatten.

119 kr

Smakbeskrivning

Snyggt vintervin från Chile som bjuder oss på mörk frukt såsom plommon, svarta vinbär samt en touch av örter och vanilj. Vinet är välbalanserat och elegant med mjuka avslutande tanniner

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 2704
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Passar till Smakrika kötträtter, charkuterier eller till hårdostar
Kategori och smaktyp Röda eleganta viner
Ursprung Valle Central, Chile
Producent Miguel Torres
Importeras av The Wine and Spirits Collective Sweden AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre