Ferrari Brut Organic

Ferrari Brut Organic

Mousserande · Trentino-Alto Adige, Italien

Allt om Vin oktober 2019
"Rejäl doft med inslag av kex, vit choklad, örter och mineral. Stram smak, citrustoner och lätt blommighet. Seriöst bubbel i lika aptitretande som lagringsduglig stil"


Med högt ställda krav på kvalitet tillverkas Ferrari Brut Organic enligt champagnemetoden med 100% Chardonnay och med lagring i 36 månader på flaska. Vinmakaren Giulio Ferrari hade utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i Champagne. Han tog med sig sina kunskaper till hemlandet Italien och grundande vinhuset Ferrari år 1902 i regionen Trento. Samtliga av Ferraris vingårdar är ekologiskt certifierade för att värna naturen och nästa generation.165 kr

Smakbeskrivning

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nötter, persika och grapefrukt

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 7721
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5%
Passar till aperitif, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur
Kategori och smaktyp Mousserande
Ursprung Trentino-Alto Adige, Italien
Producent Ferrari

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre