Faustino I Gran Reserva

Faustino I Gran Reserva, 2009

· Rioja, Spanien

Priserna haglar över Faustino I Gran Reserva 2009. Decanter, en av världens främsta vintidskrifter har utsett årgången till det ”Bästa spanska röda vinet” 2019. Deras tester och omdömen har stor genomslagskraft i vinvärlden. Nyligen vann vinet även guldmedalj i den prestigefyllda tävlingen ”Rioja Masters The Drinks Business”. Den senaste tiden har vinet även mottagit många andra medaljer och utnämningar i europeiska tävlingar och av välkända vinrecensenter. Många anser att det här är en exceptionell årgång och nu finns den äntligen här.

189 kr

Smakbeskrivning

Nyanserad, utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, dill, choklad, katrinplommon, nötter och vanilj

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 2678
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till till rätter av lamm- eller nötkött
Kategori och smaktyp
Ursprung Rioja, Spanien
Producent Faustino Martínez
Importeras av Altia

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre