Falling Feather

Falling Feather, 72972

Rött vin · USA

Falling Feather är ett vin med reducerat innehåll av garvsyra (tanniner) och histamin- ämnen. Två ämnen som kan orsaka obehag vid vindrickande. Garvsyra sitter i druvans skal, stjälk och kärnor men också i de ekfat som vin lagras i. Histamin finns i druvornas skal och bildas också både vid lagring av vin samt vid den malolaktiska jäsningen. Röda viner innehåller därför generellt mycket mer histamin än vita. Falling Feather är gjord på 100% Ruby Cabernet som är en korsning mellan Cabernet Sauvignon och Carignan. Smaken är genrös, mjuk och fruktig med inslag av skogshallon, sötlakrits och örter.

Vinet passar perfekt till smakrika kötträtter, krämig pasta och vegetariska rätter.

89 kr

Smakbeskrivning

Generöst fruktig smak med inslag av skogshallon, sötlakrits och örter

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 72972
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12%
Passar till rätter av fläsk- eller lammkött
Kategori och smaktyp Rött vin
Ursprung USA
Producent Arcus Wine Brands
Importeras av Vinunic

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre