Erse Etna Rosso

Erse Etna Rosso, 2012

Rött vin · Sicilien, Italien

Blicka mot södra Italien och du hittar mina solklara favoriter i Siciliens röda. Erse görs av Nerello Mas­calese och Nerello Cappuc­cio som odlas på sluttning­arna intill vulkanen Etna. Här pratar vi unik jordmån på sand och lava och finner Italiens svar på Bourgogne. Svalt, elegant, fullt av röda bär och finstämd kryddighet. Klunkas svalt till Medelhavets mat.

175 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 70815
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Medelhavsmat
Druvor Nerello Mas­calese och Nerello Cappuc­cio
Kategori och smaktyp Rött vin
Ursprung Sicilien, Italien
Producent Tenuta di Fessina
Importeras av Handpicked

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre