Ernie Els Big Easy Red

Ernie Els Big Easy Red, 2017

Rött vin · Western Cape, Sydafrika

Ernie Els är inte bara världsberömd golfspelare, han skapar även högklassiga viner i Stellenbosch sedan 1999. Vingårdarna är belägna högt upp på sluttningarna på berget
Helderberg. Ernie Els älskar franska viner med Bordeaux i spetsen och det märks tydligt i de viner egendomen producerar. Ett av vinerna heter ”Big Easy” och är både smeknamnet på hans mäktiga golfsving, men också en perfekt beskrivning av honom själv.

Ernie Els Big Easy Red 2017 är en blend på druvorna Shiraz, Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Viognier och Mourvèdre. Vinet har lagrats i 14 månader på 300 liters ekfat, där 80 % av faten var franska och resterande del amerikanska.

199 kr

Smakbeskrivning

mörka bär, kryddor, choklad och rostade fat.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 72891
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Passar till smakrika rätter av lamm, vilt eller nötkött.
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Western Cape, Sydafrika
Producent Ernie Els Winery

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre