Enzo Bartoli Barolo Bussia

Enzo Bartoli Barolo Bussia, 2016

Rött vin · Piemonte, Italien

Enzo Bartoli Barolo Bussia 2016 är ett vin gjort på 100% Nebbiolodruvor som representerar den unika terroir från Bussia Cru, en av de få ytterligare geografiska beteckningarna av Barolos produktionsområde. Det kan närmast likna Premier Cru beteckningen i exempelvis Bourgogne, Frankrike. Bussia Cru Ligger i Monforte d’Alba och är känt för att producera några av världens mest eftertraktade Baroloviner.

Årgång 2016 bjöd på ideala förhållanden och kommer att minnas som en av de bästa årgångarna på två decennier. Klimatet var både något varmare och torrare än vanligtvis vilket gav nebbiolodruvorna än mer utrymme för koncentration. Något som verkligen visar sig i smaken nu men potentiellt ännu mer med några års lagring.

Vinet är redo att drickas nu men gör sig ännu bättre med en dekantering. Det går även bra att lagra i ytterligare 7-15 år.

299 kr

Smakbeskrivning

Fylligt, komplext och elegant vin med en utsökt parfym och robust kropp. Intensiv och sammetslen med toner av mörka körsbär, rosenblad, viol, nypon, mineral, te och fat med en otroligt lång och komplex eftersmak.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 77350
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Passar till Mat med inslag från Piemonte så som vilt och vittryffelrätter.
Kategori och smaktyp Rött vin
Ursprung Piemonte, Italien
Producent MGM S.r.l.
Importeras av Lively Wines

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre