Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore

Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore

Rött vin · Piemonte, Italien

Barbera är en populär druva med sitt självklara hem i Piemonte i norra Italien. Barberavinet ansågs länge vara en inhemsk skatt och italienarna kallade det för ”folkets vin”. Detta grundar sig i att Barberadruvan oftast mognar fortare än de stora vinerna baserade på druvan Nebbiolo. Barbera har även kallats för ”fattighetsbarolo”. Det är ett elegant, koncentrerat vin, med mängder av röda bär, körsbär, kryddor, aningen vanilj och lakrits. Det är fruktigt, med frisk syra och balanserade tanniner med en elegant sammetslen eftersmak.

kr

Smakbeskrivning

Inslag av röda bär, körsbär, kryddor, aningen vanilj och lakrits

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget
Förpackning Flaska 1500ml
Alkoholhalt 14%
Passar till till rätter av lamm eller nötkött
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ursprung Piemonte, Italien
Producent MGM S.r.l.

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre