Ecoltura Rosé Extra Dry

Ecoltura Rosé Extra Dry

Mousserande Rosé · Venetien, Italien

Med våren kommer detta nya ekologiska bubbel – en rosa uppföljare till populära proseccon från Ecoltura. Ecoltura Rosé Extra Dry är gjort på ekologiskt odlade druvor från Veneto och smaken är torr med fina bubblor och härlig bärighet av hallon, smultron och persika. Servera gärna vinet som aperitif med några salta tillbehör, som minipizzor eller smördegssnurror innehållandes oliver och parmaskinka. Det passar också en god fisk som exempelvis örtbakad lax eller röding, eller till en stor skål färska räkor.

89 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 75408
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12%
Passar till Aperitif, fisk och skaldjur
Druvor Chardonnay, Refosco
Sockerhalt 14 g/l
Kategori och smaktyp Mousserande Rosé
Ekologiskt Ja
Ursprung Venetien, Italien
Producent Domaine Wines
Importeras av Domaine Wines Sweden AB

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre