Dopff Schoenenborg Grand Cru

Dopff Schoenenborg Grand Cru, 2016

Vitt vin · Alsace, Frankrike

Dopff Schoenenborg Grand Cru är ett nyanserat och elegant vin på druvan Riesling. Den unika komplexiteten är en produkt av växtplatsen, Schoenenbourg. Namnet betyder "den vackra kullen" och är en av Alsaces mest prestigefyllda vingårdar. Belägen norr om Riquewihr, på en höjd mellan 265 och 380 meter över havet, sträcker sig dess 53,4 hektar över de syd- och sydöstliga slätterna. Jordmånen här ger upphov till den saltiga mineralton som går som en rödtråd genom vinet och det fantastiska mikroklimatet gör att rieslingdruvan mognar långsamt och ger upphov till de nyanserade tonerna av solmogna, gula frukter.

199 kr

Smakbeskrivning

Inslag av gröna äpplen, mineral, honung, örter och citron

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 6484
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13%
Passar till rätter av fisk eller skaldjur
Kategori och smaktyp Vitt vin
Ursprung Alsace, Frankrike
Producent Dopff au Moulin
Importeras av Valid Wines Sweden AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre