Crozes-Hermitage Les Meysonniers

Crozes-Hermitage Les Meysonniers, 2016

Rött vin · Crozes-Hermitage, Rhône, Frankrike

Med anor från 1808 var M. Chapoutier tidigt en av de största vingårdsägarna på Hermitageberget. Nuvarande ägare, Michel Chapoutier, har konverterat alla vingårdar till ekologisk och biodynamisk odling och han lär ha fler 100-poängare i Wine Spectator än någon annan vinmakare. Årgång 2016 gav något mindre skörd än vanligt, med fräschör i smaken. Les Meysonniers är inget undantag, utan är ett uttrycksfullt och fylligt men elegant vin där mörka bär, viol och örter samsas med frisk syra och tydliga tanniner. Perfekt till lamm, nöt, vilt och mellanlagrade ostar.

179 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 74136
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13%
Passar till Lamm, nöt och mellanlagrade ostar
Druvor Syrah, 100%
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ekologiskt Ja
Ursprung Crozes-Hermitage, Rhône, Frankrike
Producent M. Chapoutier
Importeras av Lively Wines

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre